Οι προηγούμενες διοργανώσεις

Για έξι χρόνια τα e-volution awards επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τις βέλτιστες πρακτικές στο ηλεκτρονικό επιχειρείν & ηλεκτρονικό εμπόριο.

e-volution awards 2017

Στο Travelplanet24 (Tripsta) το βραβείο του «Καλύτερου ελληνικού e-shop»

Σε μία γρήγορη και «ζωντανή» τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου η απονομή των Lighthouse e-volution awards 2017, στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, επιβραβεύοντας τις καλύτερες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν της χρονιάς.

Παρακολουθήστε on demand, την απονομή των Lighthouse e-volution awards 2017.

Having problems viewing this video click here.
To download the video click here.

Στην τελετή απονομής, την οποία παρουσίασε με το μοναδικό του ύφος και χιούμορ ο Παναγιώτης Χατζηδάκης, παρευρέθηκαν περισσότερα από 550 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση του Travelplanet24 (Tripsta) ως το καλύτερο ελληνικό e-shop. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες των Lighthouse e-volution Awards, σε συνεργασία με τον GRECA. Η συγκεκριμένη διάκριση στέλνει το διακριθέν ελληνικό e-shop να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα European E-Commerce Awards στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου ηλεκτρονικού εμπορίου.

e-volution awards 2017 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Τα βραβεία διοργανώνονται για έκτη συνεχή χρονιά από την εταιρεία Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA). Χορηγός Τίτλου των βραβείων είναι η Lighthouse, Χρυσός Χορηγός η ACS, ενώ τα βραβεία έχουν την υποστήριξη των κλαδικών φορέων HePIS, IAB Hellas, ΕΙΠ της ΕΕΔΕ και ΣΕΠΕ.

«Πολλές και ποιοτικές οι φετινές συμμετοχές»

Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων

Όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, ο ανταγωνισμός ήταν και φέτος πολύ μεγάλος, με τις υποψηφιότητες στα βραβεία να ξεπερνούν τις 280 σε όλες τις κατηγορίες. «Οι φετινές συμμετοχές ήταν πολλές και ποιοτικές με τη συμμετοχή των γνωστών ηλεκτρονικών καταστημάτων, αλλά και νέων προσπαθειών ιδιαίτερα από την επαρχία. Οι αναδυόμενες τάσεις (και βέλτιστες πρακτικές) συμβαδίζουν με τα βασικά συμπεράσματα από την ετήσια έρευνα ηλεκτρονικού εμπορίου του ELTRUN. Ωριμότητα του κλάδου όσον αφορά την αναπτυξιακή προοπτική, την αύξηση πωλήσεων και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους πελάτες.

Επιτυχημένη είσοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου σε νέες κατηγορίες όπως τρόφιμα, εκπαίδευση, νομικές υπηρεσίες, μεταφορές κλπ. Το disruption που φέρνει το ηλεκτρονικό εμπόριο σε κλάδους όπως τουρισμός, ασφάλειες, ένδυση, φαρμακεία κλπ, αλλά και σε B-B εφοδιαστικές αλυσίδες. Καινοτομίες που κάνουν τη διαφορά,σε διαδικασίες και υπηρεσίες, καθώς και σοβαρές επενδύσεις σε R&D και relaunching / redesign. Ψηφιακές υπηρεσίες και προωθητικές ενέργειες που αναβαθμίζουν το customer experience και δημιουργούν το περιβάλλον για το shopper engagement. Συνεργασικές ψηφιακές στρατηγικές των brands με τα e-shops. Χρήση του κινητού ως βασικού μέσου για σημαντικές ψηφιακές συναλλαγές και της ηλεκτρονικής τραπεζικής».

e-volution awards 2016

Οι καλύτερες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και το ηλεκτρονικό επιχειρείν «φωτίστηκαν» την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015, στα Lighthouse e-volution awards 2016, ενώ το Public.gr απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου ελληνικού e-shop και ετοιμάζει βαλίτσες για Βαρκελώνη.

e-volution awards 2016 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Σε μία γρήγορη, ζωντανή και μεστή τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015, η απονομή των Lighthouse e-volution awards 2016, στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, επιβραβεύοντας τις καλύτερες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση του Public.gr ως το καλύτερο ελληνικό e-shop. Πρόκειται για το νέο βραβείο που θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά φέτος, σε συνεργασία με τον GRECA, και στέλνει το ελληνικό e-shop στα European E-Commerce Awards στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν για πέμπτη συνεχή χρονιά από την Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του GRECA.

e-volution awards 2015

Τη δυναμική ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και επιχειρείν στη χώρα μας, ανέδειξε στις 4 Δεκεμβρίου 2014 με τον καλύτερο τρόπο η τελετή απονομής των e-volution awards, που πραγματοποιήθηκαν για 4η συνεχή χρονιά.

e-volution awards 2015 (.pdf)

Σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμρβίου 2014 η τελετή απονομής των βραβείων e-volution awards 2015, του θεσμού που για 4η συνεχή χρονιά, ανέδειξε τις καλύτερες πρακτικές της ελληνικής αγοράς σε ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν. Στο ασφυκτικά γεμάτο λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης προσέλευσης, GOTHAM City Stage, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν, οι οποίες διακρίθηκαν μέσω της αδιάβλητης διαδικασίας αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή. Τα βραβεία διοργανώνει η εταιρεία Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάθε χρόνο, ο θεσμός των e-volution awards αναπτύσσεται με σημαντικούς ρυθμούς τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, σηματοδοτώντας το γεγονός ότι ο κλάδος όχι μόνο αυξάνεται αλλά και ωριμάζει.

e-volution awards 2014

Σύσσωμη η αγορά του ηλεκτρονικού επιχειρείν παρευρέθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, στην τελετή απονομής των e-volution awards 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, μέσα σε ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο και εορταστικό κλίμα.

e-volution awards 2014 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Στην τελετή των βραβείων, τα οποία διοργανώνουν η εταιρεία Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν, οι οποίες διακρίθηκαν μέσω της αδιάβλητης διαδικασίας αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή.

e-volution awards 2013

Τα e-volution awards αποτελούν το μοναδικό και σημαντικότερο διαγωνισμό με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών στο χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Τη μεγάλη απήχηση της πρώτης διοργάνωσης το 2012, ακολούθησαν τα e-volution awards του 2013, τα οποία επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο την ανερχόμενη δυναμική του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην Ελλάδα.

e-volution awards 2013 (.pdf)

e-volution awards 2012

Σύσσωμη η αγορά του ηλεκτρονικού επιχειρείν παρευρέθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 στην τελετή απονομής των e-volution awards 2012, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό και αισιόδοξο κλίμα. Μεγάλοι νικητές των βραβείων ήταν οι εταιρείες Πλαίσιο Computers με 2 βραβεία στις κατηγορίες «Συνδυασμός Ψηφιακού & Φυσικού Περιβάλλοντος» και «Design - Aesthetics» και 1 έπαινο στην κατηγορία «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις», Eurobank EFG με 1 βραβείο στην κατηγορία «Ασφάλεια - Πληρωμές» και 2 επαίνους στις κατηγορίες «Καινοτομία (Υπηρεσία-Προϊόν)» και «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις», η Winbank (Τράπεζα Πειραιώς) με ένα βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία (Υπηρεσία-Προϊόν)» και 2 επαίνους στις κατηγορίες «Εμπειρία Πελατών» και «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Καταναλωτές». Τέλος 3 διακρίσεις έλαβε και η Χρυσή Ευκαιρία, λαμβάνοντας το βραβείο στην κατηγορία «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Καταναλωτές» και 2 έπαινους στις κατηγορίες «Συνδυασμός Ψηφιακού & Φυσικού Περιβάλλοντος» και «Usability».

e-volution awards 2012 (.pdf)

Χρυσός Χορηγός

ACS Courier

Η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες Α.E.E., εταιρεία του Ομίλου Quest, λειτουργεί στην Ελληνική αγορά από το 1981. Αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της, διακινώντας ετησίως πάνω από 50 εκατομμύρια αποστολές, από το σύνολο των υπηρεσιών της (courier και post). Η εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο αυτόνομο δίκτυο στην Ελλάδα, με περισσότερα από 600 σημεία εξυπηρέτησης (σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία), ενώ έχει αναπτύξει την αρτιότερη οργάνωση και τεχνογνωσία στο χώρο της, με τις πιο σύγχρονες υποδομές σε μηχανογραφικό εξοπλισμό και αυτόματα συστήματα διαλογής/παρακολούθησης των αποστολών.

Στο πλαίσιο των συνεχών επενδύσεων που υλοποιεί σε νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες, η ACS παρέχει στα ηλεκτρονικά καταστήματα τις παρακάτω λύσεις:

  1. τη νέα υπηρεσία “Card On Delivery”, που επιτρέπει στους παραλήπτες ηλεκτρονικών αγορών να πληρώνουν την παραγγελία τους με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, όχι μόνο στα καταστήματα ACS, αλλά και στο χώρο τους.
  2. τη web mobile εφαρμογή ανακατεύθυνσης αποστολών “ACS ReDirect”, για να επιλέγει ο πελάτης του e-shop νέα ημέρα ή νέο σημείο παραλαβής της παραγγελίας του, όταν δεν μπορεί να είναι σπίτι για να την παραλάβει.
  3. τα σημεία παραλαβής/παράδοσης αποστολών ”ACS Smart Point” σε επιλεγμένα πρατήρια καυσίμων της Shell, όπου ο πελάτης του e-shop θα μπορεί στο δικό του χρόνο να παραλαμβάνει τις παραγγελίες του.
  4. τις οικονομικές υπηρεσίες εξωτερικού “ACS EU & Cyprus Economy”, με χρεώσεις έως και 70% φθηνότερα σε σχέση με τις τιμές της ταχυδρομικής αγοράς και online παρακολούθηση των παραγγελιών σε πραγματικό χρόνο.
  5. την Αναβαθμισμένη Υπηρεσία Αντικαταβολής ACS, με άμεση ηλεκτρονική κατάθεση των εισπράξεων σε τραπεζικό λογαριασμό και αυτόματη ενημέρωση του e-shop μέσω e-mail.
  6. τα καινοτομικά εργαλεία "ACS Web Business Tools", που παρέχουν εντελώς δωρεάν την αυτοματοποίηση των αποστολών ενός e-shop, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την επισκεψιμότητά του.

Περισσότερες πληροφορίες για την ACS στο www.acscourier.gr

Συνδιοργάνωση

Boussias Communications

ELTRUN

Official Publication

Marketing Week

Υπο την αιγίδα

GRECA

Υποστηρικτές